Kämppä Veikkolassa

Oma retkipaikka

Veikkolan kämppä on rakennettu vuonna 1964 Käpytyttöjen omistamalle maalle talkoovoimin. Kämppä käsittää pienen keittiön, johtajiston huoneen sekä tuvan, jossa on tilaa sekä ruokailuun että majoittumiseen. Kämpässä nukutaan leveissä kerrossängyissä ja niihin majoittuu mukavasti 16 aikuista, lapsia sänkyihin mahtuu jopa neljä vierekkäin. Lisäksi johtajistonhuoneessa on kerrossänky sekä patjoja. Veikkolan kämppä on Paskalammen lähettyvillä (tuttavallisemmin Paskis, entinen Porolampi) ja lähimaastosta löytyy nuotiopaikka, puuvaja ja puucee.

Vuokraamme kämppää muillekin partiolaisille 100€/vklp. Vuokraamisesta vastaa kämppävoutimme Katariina Kultaluoma, kultapuro.post(at)gmail.com

FB_IMG_1519569084158(1)

pala maastokarttaa
Kämpän sijainti (musta nuoli)

Kämpän osoite on Rämepolku 6, Veikkola

Ajo-ohjeet kämpälle:

Uusi Ajo2

  Kämpän koordinaatit:
  P/N/lat: 6686420
  I/E/lon: 2525597

  Myös Kansalaisen karttapaikka palvelee.

 

Lisätietoa

Kämpän takkaa uusittiin vuonna 2002, jolloin hankimme varaavan takkasydämen ja ulkokuori rapattiin. Valoa kämppään saadaan sekä Aladdin-lampuista että myrskylyhdyistä. Viime vuosina kämpän lähistöön on noussut taloja, mutta aivan seinänaapureita ei vielä metikössä ole ja kämpän ympäristö on rauhallinen. 

Kämpän pinta-ala on 62,5 neliömetriä ja tontin koko on 2,4 hehtaaria. Lokakuussa 2009 kämpälle saatiin viimein porakaivo, joten juomavettä ei enää tarvitse tuoda kaupungista.

Elo-syyskuussa 2018 kämpän katto uusittiin ja remontoitiin perusteellisesti, kun vanha katto alkoi paikoin vuotaa. Vanhat kattopellit ja niiden alta paljastuneet huovat poistettiin, kattoa kohotettiin noin 10cm, suoristettiin ja eristettiin uudelleen. Katon ja savupiipun suojaksi asennettiin uudet, metsänvihreät konesaumatut pellit. Puutavara saatiin lahjoituksena pakilalaiselta lippukunnalta Kaskipartio ry:ltä, jolta oli jäänyt lautoja ja lankkuja yli oman kämpän rakentamisesta. Laudat, lankut ja kattopellit kannettiin kämpälle kinttupolkua pitkin talkoovoimin elokuussa, ja urakoitsijana toimi Rakvil Oy.

Kämpän historiaa

(tiedot Käpytyttöjen 50-vuotishistoriikista)

Ennen omaa kämppää Käpytytöt retkeilivät Nuuksiossa, Kallion partiopiirin omistamassa Korvenkolkassa. Omasta kämpästä oli haaveiltu, mutta vasta kun Korvenkolkan käyttö evättiin, oli pakko ruveta toteuttamaan haavetta.

Vuoden 1963 lopulla Käpytytöt ostivat 2,4 hehtaarin tontin Veikkolasta, Kirkkonummelta. Arkkitehtiopiskelija Olli Mildh Tapiolan Pojista piirsi hirsimajan ja silloisen lippukunnanjohtajan, Sirkka-Liisa Sarantauksen mies, Esko Sarantaus, teki työpiirustukset, rakennusselvityksen ja pyysi urakkatarjoukset. Rakentaminen vaati poikkeusluvan, mutta se myönnettiin. Kirkkonummen rakennuslautakunnalta saatiin rakennuslupa 18.2.1964.

Urakoitsijat olivat veikkolalaisia, rakennustarpeita (lattialankut, pöytä-, laveri-, ja kattolaudat, takkatiilet ym.) saatiin lahjoituksina. Lahjoituksia tekivät myös lippukuntalaisten vanhemmat sekä Käpylän Lions Club, jolta saatiin eristysvillat.

Ensimmäiset puut kaadettiin 16.4.1964 ja elokuun kahdeksantena pidettiin harjannostajaiset. Maja valmistui hyvissä ajoin lippukunnan 30-vuotisjuhliin (rakennustarkastajan loppukatselmus oli 13.11.).

Sirkka-Liisa ja Esko Sarantauksen poika Rauno Sarantaus löysi vanhempiensa arkistoista kämpän alkuperäiset piirustukset sekä muita asiakirjoja liittyen sekä kämppään että muuhun lippukuntamme toimintaan. Rauno lahjoitti kaikki asiakirjat sekä muutamia vanhoja ja arvokkaita partiokirjoja lippukunnallemme syksyllä 2021.

%d bloggaajaa tykkää tästä: